Impozitarea câștigurilor obtinute din tranzactiile efectuate pe BVB

Impozitarea castigurilor obtinute din tranzactii efectuate pe bursa, se realizează la sursă, ceea ce înseamnă că pentru clienții Interdealer Capital Invest S.A., impozitele aferente tranzacțiilor vor fi calculate, reținute și virate către ANAF de Interdealer Capital Invest S.A.

Cotele de impozitare

Câștigurile pe piața internă (BVB) se impozitează cu 1% pentru instrumentele financiare dobândite și vândute după un termen mai mare de  365 de zile și cu 3% pentru instrumente financiare dobândite și vândute într-un termen mai mic de 365 de zile.

Declararea castigurilor obtinute

Este necesară depunerea declaratiei unice la ANAF, în cazul în care câștigurile depășesc pragurile de 6, 12 sau 24 de salarii minime din venituri extrasalariale, situație în care trebuie plătită o contribuție la CASS de 10% din acel plafon. Daca suma veniturilor non-salariale obținute în 2023 depășesc plafonul de 18.000 lei, aveti obligația de a depune Declarația Unică și de a plăti CASS.

Termenul de depunere a declarației unice în 2024

Declarația unică poate fi descărcată de pe site-ul ANAF. Declarația unică trebuie depusă până la data de 25 mai 2024. Aceasta poate fi depusă electronic prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV), accesând secțiunea Depunere Declarație Unică și alte formulare SPV-PF, disponibilă pe prima pagină a site-ului ANAF. Persoanele fizice se înregistrează în SPV pe bază de nume de utilizator și parolă, prin completarea unui formular web securizat, disponibil pe site- ul http://www.anaf.ro în secțiunea Servicii online > Înregistrare utilizatori.

Pentru orice nelamuriri, nu ezitati sa ne contactati pe adresa de e-mail office@interdealer.ro sau la numarul de telefon 0264-433212.