• Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucuresti:
    • „Market Makerul este unul dintre cei mai importanti participanti la piata, pentru ca ajuta la cresterea lichiditatii, iar cu cat un instrument financiar este mai lichid, cu atat este mai atractiv pentru investitori. Lichiditatea unui instrument financiar constituie unul dintre cei mai importanti factori in evaluarea unei companii prin prisma pretului actiunilor. Determinarea BRK Financial Group pentru a spori lichiditatea pietei se vede in numarul in crestere de instrumente financiare pentru care este Market Maker al Emitentului, dar si in volumul de produse structurate pe care le listeaza la BVB. Aceasta determinare a fost recunoscuta, de altfel, in ultimii doi ani de BVB, in cadrul ceremoniei de premiere a Performerilor anului bursier.”
  • Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group:
    • „Am extins adresabilitatea serviciului de market makingul al emitentului prin adaugarea obligatiunilor in tiplologia instrumentelor financiare pentru care asiguram sustinerea lichiditatii. Vom afisa cotatii ferme de cumparare si vanzare pentru seria de obligatiuni IMP26E, intr-un volum de minim 60 de obligatiuni pe ambele sensuri (echivalentul a 30.000 euro BID si 30.000 de euro ASK), la un spread maxim de 2%, dar ne propunem sa cotam la un spread de 1%. Felicitam Impact Developer & Contractor pentru ca a inteles importanta lichiditatii ferme pentru obligatiunile emise si transmitem in acelasi timp multumiri Bursei de Valori Bucuresti, deoarece au inclus obligatiunile in cadrul instrumentelor eligibile pentru programul «Market Maker al Emitentului».”
  • Sorin Apostol, Director General, Impact Developer & Contractor:
    • „In decembrie 2020, am incheiat cu BRK un parteneriat privind sustinerea lichiditatii actiunilor Impact, in cadrul programului Market Makerul Emitentului, iar evolutia volumelor tranzactionate ne-am convins sa extindem acest parteneriat si in ceea ce priveste obligatiunile emise de noi.  Apreciem ca o lichiditate solida va spori apetitul investitorilor pentru obligatiunile emise de societatea noastra.”

 

Emisiunea de obligatiuni IMP26E cuprinde 13.163 de obligatiuni denominate in euro, cu o maturitate de sase ani si o valoare nominala de 500 euro/obligatiune. Obligatiunile au fost emise la finalul unui plasament privat derulat in decembrie 2020 si au o dobanda fixa de 6,40% p.a.

BRK Financial Group este unul dintre cei mai activi brokeri la BVB si, totodata, Market Maker al Emitentului pentru actiunile a sapte companii listate la BVB, printre care si cele ale Impact Developer & Contractor.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group in baza unui contract semnat cu Impact Developer & Contractor.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru obligatiunile IMP26E emise de Impact Developer & Contractor sunt disponibili AICI.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate AICI.

 

Despre Impact Developer & Contractor
Cu o experienta de 30 de ani pe piata, Impact Developer & Contractor este primul dezvoltator imobiliar dupa perioada comunista, companie fondata cu capital 100% romanesc. In 1996, compania a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti, Impact fiind primul reprezentant al sectorului de dezvoltare imobiliara si constructii listat la Bursa de Valori. In 2006, actiunile companiei au fost promovate la prima categorie a Bursei si in 2015 la categoria Premium.
Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atat in Bucuresti, cat si in marile orase ale tarii. Printre proiectele de referinta ale dezvoltatorului se numara Greenfield Baneasa si Luxuria Residence, ansamblu rezidential de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel national, Impact a demarat constructia unui proiect rezidential premium in Constanta, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile si 676 de apartamente, construit pe o suprafata de 43.000 mp, ce va fi finalizat in 2024. De asemenea, Impact continua extinderea la nivel regional si demareaza Greenfield Copou, in Iasi. Lucrarile vor incepe in anul 2021, cu termen de finalizare in 2024, fiind construit in trei faze. Proiectul cuprinde in total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafata de 48.685 mp.

 

Despre SSIF BRK Financial Group
BRK Financial Group a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Romania. Cu o experienta vasta pe piata de capital, este totodata prima si, pana in prezent, singura societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti, categoria Premium (BRK). Activitatea de baza a BRK Financial Group este structurata pe doua directii de afaceri, respectiv segmentul de intermediere si segmentul de tranzactionare. Pe segmentul de tranzactionare, societatea opereaza tranzactiile pe contul propriu, operatiuni de market-making si operatiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea opereaza tranzactiile clientilor, respectiv operatiunile corporate. Managementul considera ca fiind importante proiectele de viitor, in tripla calitate a BRK: de firma de investitii, de intermediar si de emitent. Cu o echipa ce detine un nivel de competenta si experienta ridicat la toate nivelurile corporative, compania are toate motivele sa perceapa cu incredere viitorul.

(Sursa:  BURSA DE VALORI BUCUREȘTI (BVB))