A doua emisiune de obligatiuni a retailer-ului online si a producatorului de telefoane mobile si gadget-uri iHunt incepe tranzactionarea pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al BVB, sub simbolul bursier HUNT25.
Radu Hanga, Presedinte BVB:
„Succesul celor doua runde de finantare derulate de iHunt in decurs de trei luni pe piata de capital demonstreaza ca investitorii de la BVB sunt atenti la oportunitatile de investitie si sunt dispusi sa investeasca in companiile cu perspective de dezvoltare. In ultimii doi ani si jumatate am vazut ca interesul pentru finantarea prin piata de capital este intr-o continua crestere”.
Cezar Stroe, Fondator si Director General, iHunt:
„Ne face o deosebita onoare sa listam a doua runda de obligatiuni iHunt, sub simbolul HUNT25. Investitorii de pe Bursa de Valori Bucuresti au raspuns rapid la nevoia noastra de finantare prin suprasubscrierea si inchiderea anticipata a emisiunii de obligatiuni HUNT25, care vine la mai putin de trei luni distanta de HUNT23, astfel incat se reflecta increderea investitorilor in business-ul iHunt”.
Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille:
„Este imbucurator sa vedem un emitent care isi ia in serios nu doar business-ul, ci si conexiunea cu piata de capital. iHunt reuseste sa aiba o dinamica ridicata si sa finanteze oportunitati de afaceri prin intermediul bursei intr-un exemplu de flexibilitate si incredere pe care il gasesc admirabil”.
Retailer-ul online si producatorul de telefoane mobile si gadget-uri iHUNT (HUNT) listeaza, pe 1 aprilie, a doua sa emisiune de obligatiuni corporative la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT). Emisiunea are o valoare nominala de 7 milioane lei si cuprinde 70.000 de obligatiuni cu o maturitate de patru ani si o valoare nominala de 100 lei/ obligatiune. Obligatiunile au fost emise in ianuarie 2021 si au o dobanda fixa de 8,75% p.a., platibila semestrial.
„Succesul celor doua runde de finantare derulate de iHunt in decurs de trei luni pe piata de capital demonstreaza ca investitorii de la BVB sunt atenti la oportunitatile de investitie si sunt dispusi sa investeasca in companiile cu perspective de dezvoltare. In ultimii aproape doi ani si jumatate am vazut ca interesul pentru finantarea prin piata de capital este intr-o continua crestere, pentru ca vorbim de 43 de runde de finantare prin obligatiuni, cu o valoare de peste 2,4 miliarde euro. De asemenea, 8 companii s-au listat in acest interval de timp, iar capitalizarea lor a ajuns la peste 170 milioane de euro. Interesul antreprenorilor, dar si al Statului, pentru atragerea de finantare prin piata de capital a atras si atentia investitorilor activi, dar si noi investitori in piata, astfel ca numarul acestora a urcat cu 12.000 anul trecut, la 66.000. Vedem ca aceasta dinamica va continua in acest an, peste 20 de companii fiind in diverse etape de pregatire pentru venirea la BVB”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.
„Ne face o deosebita onoare sa listam a doua runda de obligatiuni iHunt, sub simbolul HUNT25. Investitorii de pe Bursa de Valori Bucuresti au raspuns rapid la nevoia noastra de finantare prin suprasubscrierea si inchiderea anticipata a emisiunii de obligatiuni HUNT25, care vine la mai putin de trei luni distanta de HUNT23, astfel incat se reflecta increderea investitorilor in business-ul iHunt. Finantarea dobandita gratie increderii investitorilor intregeste planul de dezvoltare iHunt pe 2021″, a afirmat Cezar Stroe, Fondatorul si Directorul General al iHunt.
Societatea a derulat in ianuarie 2021 un plasament privat pentru vanzare de obligatiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere in valoare de peste 8,6 milioane lei, fata de valoarea vizata de iHunt, de 7 milioane lei, astfel ca plasamentul s-a incheiat inca din prima zi. Obligatiunile au fost emise la finalul lunii ianuarie si au fost alocate unui numar de 84 investitori de retail.
„Este imbucurator sa vedem un emitent care isi ia in serios nu doar business-ul, ci si conexiunea cu piata de capital. iHunt reuseste sa aiba o dinamica ridicata si sa finanteze oportunitati de afaceri prin intermediul bursei intr-un exemplu de flexibilitate si incredere pe care il gasesc admirabil. Ne dorim sa vedem cat mai multe companii care urmeaza aceeasi cale si care intra intr-un parteneriat cu piata benefic ambelor parti”, a afirmat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Directorul General Adjunct al TradeVille.
iHunt Technology Import Export si-a inceput activitatea in anul 2015, ca importator direct de telefoane mobile si accesorii din China, cu doi angajati si cu un capital social de 200 lei. Societatea s-a dezvoltat rapid, iar in iulie 2019 s-a listat pe piata AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare al BVB. La finalul primei zile de tranzactionate pe AeRO, iHunt avea o capitalizare de 12,2 milioane lei, iar in prezent, societatea are o capitalizare de aproape 98 milioane lei.
Societatea este finalista a editiei 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB, derulat de BVB pentru sustinerea si familiarizarea antreprenorilor romani cu mecanismele pietei de capital si accesarea de finantare.
iHunt vinde produsele atat prin intermediul magazinului online ihunt.ro, cat si prin peste 200 de magazine fizice ”iHunt-Partener”.
Pe langa oferta de produse sub brandul propriu, iHunt comercializeaza si produse din portofoliul altor producatori din China. Societatea a dobandit parteneriate avantajoase si solide cu furnizorii, jucatori puternici pe piata chineza. Ponderea telefoanelor mobile marca iHunt in volumul total al vanzarilor de telefoane a crescut in ritm accelerat in fiecare an, de la 44% in 2018, la 85% in 2019 si peste 95% in primul semestru al anului 2020.
Daca in anul infiintarii, iHunt a inregistrat o cifra de afaceri de 2,4 milioane lei, aceasta a crescut constant, astfel ca in 2020, societatea a consemnat o cifra de afaceri de 42,6 milioane lei (+71% fata de 2019). iHunt a consemnat un profit 6,1 milioane lei, fata de 631.000 de lei in 2019, potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru 2020.
Fondatorul iHunt, Cezar Stroe, detine 74,28% din actiunile societatii, iar tatal sau, Corneliu Stroe, are 5,15% din titluri. Diferenta de putin peste 20% din actiuni este in portofoliile altor investitori.
(Sursa: BURSA DE VALORI BUCUREȘTI (BVB))